// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: SONJINE HANDMADE TAŠNE

4/29/2018

SONJINE HANDMADE TAŠNE

U raskošnoj ponudi aksesoara sve je više modela rukom radjenih unikatnih tašni, torbica, rančeva. Vrlo je teško izdvojiti ovaj tako važan modni detalj koji ne zavredjuje pažnju, bojom, kombinacijom, propratnim elementima, lancima, kopčama, resama, dugmićima, perlicama, štrasom.

''Jako volim da ručno proizvodim svakojake sitnice, posebno da pletem i heklam'' - počinje razgovor za ALWAYS TRENDY naša sagovornica Sonja Petrović - Živaljević, koja je odnedavno napravila svoju kolekciju pod imenom ''Sonja Handmade''.
Pitali smo je odakle joj inspiracija, a ona nam odgovara: ''Nekad je to jednostavno izbor materijala, končanih traka, drugi put potreba za kombinovanjem, treći želja da isprobam neki novi detalj. Naravno, često i porudžbina'' - kaže Sonja.
Ona ističe da je prosto neverovatno da je teži deo posla marketing i plasman, koji zahtevaju gotovo isto toliko vremena koliko i izrada predmeta:
''Najzahvalnija je prodaja na internetu, na kojem treba otvoriti sve dostupne kanale prodaje, a da vas to što manje košta. Nikada ne možete postići cenu kakvu zaslužuje roba koju pažljivo i sljubavlju osmišljavate, zamišljajući kako će izgledati na kupcu, ali je povoljna okolnost da su mnogi prodajni portali otvoreni za korektnu saradnju'', ističe majstorica za ženske tašne.
Naravno, uvek se razmišlja kako proizvod učinit neodoljivijim. Uz brendiranje (''ženama to znači''), dodaje i detalje od metala, drške od drveta, lance za torbice preko ramena, a razmišlja i o izradi kaiša u kompletu sa torbicom.
''Moda je neverovatna, za sve ukuse i afinitete. Čini mi se da preovladava interesovanje za male torbice sa poklopcem i metalnom kopčom na lancu, tolike da u njih stane novčanik, mobilni telefon i naočari. Isto tako, svoje mušterije nadju i poveći ruksaci, koji se zatežu pantljikom i nose preko ramena na jakoj, ručno heklanoj gurtni. Ako ga napravite da bude zanimljvi, a sada ih radim u kombinaciji dve boje, i ranac može biti izuzetno atraktivan, podesivih dimenzija.
S obzirom da se bliže maturske večeri, razmišljam i o popularnim svečanim pismo torbicama. Cluch je uvek neophodna sitnica, može se dodati monogram u melirano predivo sa zlatnom ili srebrnom niti i da detalj bude zaista jedinstven i originalan'' - priča Sonja Petrović - Živaljević.
O nekim ambicioznijim planovima je, kaže naša sagovornica, teško govoriti - u smislu proizvodnje ili prodaje, jer privredni ambijent diše na škrge.
''Jedva se opstaje, a državna podrška je simbolična. Rešenja se moraju tražiti u povećanju asortimana, maksimalnom izlaženju u susret željama kupca, možda i u idejama sa strane i kombinovanju tehnika i materijala. Mislim da je tržište pojelo cenu ručnog rada i da je zaista teško da se opstane. Kombinujete i vrste rada, pa ako vam hobi donese izvesnu dobit, dobro je došlo da nemate samo ulaganja. Da, nisam vam rekla da razmišljam i o izradi malih komada, recimo zanimljivih novčanika...'' - dodaje Sonja.
Dodajemo da je cena ručnih radova u regionu barem duplo veća u zemljama iz našeg okruženja.
Ako kupujete, dobro pogledajte da od domaćih rukotvoraca robu naručujete u zemlji, jer su već na stranim online platformama duplo skuplji, prosto se tako cene moraju ujednačiti. Tako da i sebi i onima koji, poput naše sagovornice Sonje Petrović - Živaljević rade ovde, možete učiniti poručujući najdirektnije - u inboks.

No comments:

Post a Comment

loading...