// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: U VEZU SAMO ŠIROM OTVORENIH OČIJU!

4/24/2018

U VEZU SAMO ŠIROM OTVORENIH OČIJU!

Bog je prvu ženu stvorio iz Adamovog rebra.
Adam je stariji od Eve.
On joj je prijatelj; dok se nisu stvorili, Adam je bio usamljen. Čovečica (Eva) stvorena je da bi mu pravila društvo, a on joj je bio dužan i odgovoran za nju - kakva će žena biti ,dakle, zavisi od muškarca, uči generacije Sveta knjiga.

Eva nije imala mnogo izbora, prvi čovek, iz čijeg je rebra i postala, bio joj je sudjen.
Oni su docnije izradjali sinove i kćeri, ovi svoje i tako je nastalo čovečanstvo...
A nama, njihovom potomstvu ostalo u amanet da vodimo računa koga biramo i vladamo svojim osećanjima, kako bismo mogli, ako treba, da ispravimo grešku sa što manje posledica po sebe, onog drugog i ostale oko sebe.
Ovih dana javnost drma slučaj novog razvoda na pomolu - nema ljubavi, gde je batina, tvrde do juče ludo zaljubljeni, danas zakrvljeni.
Ona se nadala, on je očekivao, a oboje - razočarani i prevareni.
Ni prvi, verovatno ni poslednji put.
Zato što lako podležemo emocijama, koje nam pogase lampice, a u mraku ništa ne vidimo, samo ono što nam u tom trnutku treba i godi, a posle se kajemo natenane.
Možda nikada kao danas ne treba otvoriti četvoro očiju kad se bira partner, makar i za prolaznu avanturu, nekmoli za nešto ozbiljnije.
Treba reagovati, ako je moguće na sve što smeta i što ne smatramo dobrim i prikladnim ponašanjem, dok se ne suzbije i iskoreni ono što će, kako vreme prolazi, postajati sve krupnije, ako se ne operiše na vreme. Posebno na nekorektnost koja spušta prag naše tolerancije dok ne zgazi na njega.
Jer obično tada eksplodira nagomilani bes, a u afektu se gubi kontrola i granice.
Nigde kao u odnosu sa suprotnim polom nije nasušnije s vremena na vreme svesti račun i hladne glave odvojiti, kako naš narod kaže, ''ljubav za ljubav, sir za pare'', ne dozvoliti poniženje, omalovažavanje i, čak, na vreme odvagati nivoe.
Jer, ako neko ne odgovara, bolje je seći pre nego nastupe posledice u kojima ispaštaju svi, a najteže oni koji su najnedužniji.


No comments:

Post a Comment

loading...