// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: SABAT - KAKAV POSEBAN DAN!

4/28/2018

SABAT - KAKAV POSEBAN DAN!

Sam osećaj da posle naporne nedelje nećete čuti alarm za budjenje, da možete da okasnite, bilo s društvom, bilo čitajući ili gledajući onaj stalno započinjani film usred kojeg premoreni zaspite radnim danima, da ćete se probuditi sami i kao novi, subotu čini onim posebnim danom.

Danom u kojem se nadje vreme za sve. Koji započinjemo s planovima kao da imamo godinu pred sobom, a ne samo nedelju...
Kad izmeračimo slatko, med, ratluk s kafom, obaveznu čašu vode, poveću!, nekako se čili usmeravamo ka pripremama za ručak, poslasticu, osveženje, ličnu negu, od potapanja u kadi s mirišljavim solima, farbanja i pakovanja kose ili odlaska kod frizera ili kozmetičara, pa još usput pronadjemo i ono nešto u izlozima, te se još i obradujemo iznenadnoj poseti koju zateknemo kući, ma, nekako, stignemo sve! Takva je subota, kad je slobodna. Dan posebne magije.
Jako je preporučljivo da nam zasmeta nagomilana odeća i obuća nošena preko nedelje, te da se danas razvrsta u ormare ili na pranje, da se, prosto, časkom usisa i obriše prašina, čak i s knjiga, čak i prelistaju stranice sa ''večeras u našem gradu'' i isplanira nešto, makar izlazak u omiljeni kafić. Časa nemojte časiti da se suprostavljate suboti, podlegnite toj ogromnoj energiji koju akumulira, makar je i samo odležali i sve tako vidljive kućne obaveze odložili za neku sledeću.
Postoji još jedan zaista magični trenutak koji sam namerno ostavila za kraj - ako vam je teško da u nedelju, posle pijace, stignete na jutrenje u parohijskoj crkvi, komotno to učinite u subotnje povečerje. Doneće smirenje i pozlatiti kraj dana.

No comments:

Post a Comment

loading...