// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: HALJINICA BOJE LILA

4/21/2018

HALJINICA BOJE LILA

Tokom ovih blistavih dana ranog proleća prosto želimo da izgledamo što lepše, u skladu sa zelenilom, vodama i procvalim rastinjem oko nas. Izvlačimo iz ormara ono najlepše što imamo, u čemu se osećamo divotno, pogledujemo u izlozima modele spremne za predstojeće mature.

I dalje preovladava retro: u dnevnim toaletama šareno, cvetno, pruge i geometrijske šare i neodoljive - tufne! U svečanim stilizovani korseti sa širokim prozračnim suknjama, najčešće dužine do kolena, koje se tako lepo daju upariti i sa baletankama i sa potpeticama. Naravno, izlozi su puni stare dobre klasike, dugih haljina sa zanimljivim poprsjem i dubokim šlicevima, vezivanjem oko vrata, raznoraznim ukrasima i štrasom.
Za dan, šetnju, kafu u nekoj od gradskih bašta preporučujem ''cvetno'' uskladjivanje - neka rano proleće obeleži boja jorgovana, što bi otpevao Nikola Pejaković: ''Haljinica boje lila''. Meni je pesma pomalo tužna, vonja mi na BiH, na ''raju'' koju smo voleli, družili se, namah je prepoznavali po svojstvenom šarmu i govoru, nekakvoj posebnoj toplini u glasu, a koja polako i sigurno nestaje.
Ako se odlučite za boju jorgovana, idealne bi bile i besmrtne pastelne tufne, a ako imate dužu kosu, podići je trakom od istog materijala. Naočare s okvirima bele, bež ili lila boje, kao i clutch oko ramena ili u ruci i baletanke bile bi kombinacija iz snova - kao Beograd kada je postajao prestonica mode nekih davnih godina, koje se, eto, vraćaju. Zavirite u ormare svojih majki, sigurna sam da su  sačuvale ponešto što se s malo truda može prepraviti..
Vrlo, vrlo trendy je i rezedo boja, žuta jako preti ove sezone - na temperaturama višim od 30 stepeni. Roze je klasika naše decenije i vladaće.
Zavirite malo u nove kolekcije, kako domaće (iako su one više svedene i najčešće za leto bele, bež, boje peska i crne), tako i na naslovnice svetski poznatih magazina, i videćete da ''tamo negde'' još hara retro. Koji se savršeno uklapa u našu današnju lila sugestiju.
I, dišite punim plućima.

No comments:

Post a Comment

loading...