// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: BANKE KRIJU CENE USLUGA NA SAJTOVIMA

4/23/2018

BANKE KRIJU CENE USLUGA NA SAJTOVIMA

Većina banaka u Srbiji na svojim sajtovima ne objavljuje informaciju o cenama održavanja ličnog ili poslovnog računa, ustanovili smo detaljnom pretragom njihovih zvaničnih prezentacija.
Neguju manir da preporuče privatni i poslovni netbanking i ostale jako, jako korisne usluge (pri čemu znaju i da ih naplate biznis korisnicima po više hiljada dinara mesečno!), ali ovu osnovnu informaciju, važnu malim i srednjim preduzećima - kriju.
Iza linkova za otvaranje računa za privredne subjekte daju i spisak dokumenata koji je potreban, ali baš nigde ne objašnjavaju cenovnik za usluge poslovnim klijentima, makar i mesečnu cenu održavanja.
Na sajtovima Adiko, Inteze, Eurobanke i ProCredit - ovakve informacije nema, te morate prošetati do najbliže ekspoziture i stati u red.
Slobodna pretpostavka na osnovu ova tri primera je da je i kod ostalih vrlo verovatno ista praksa.
A kad već krenete, saznaćete da Telenor banka, inače odlična za fizička lica (uz mesečno održavanje računa od 300 dinara dobijate debit master card i revolving na iznos koji diktira vaša plata, kao i mogućnost podizanja novca na bankomatima svih ostalh banaka bez provizije - provizije nema ni na uplate netbankingom), ne opslužuje poslovne korisnike.
Što se Adiko tiče, prijem kod bankarskog savetnika u vrlo skučenim ekspoziturama se zakazuje, a informaciju o koštanju mesečnog održavanja poslovnog računa ne možete dobiti čak ni od jednog službenika banke.
U Eurobanci ćete informaciju dobiti na nekom od šaltera kad ispratite red: 500 dinara plus provizija po nalogu.
U Banci Intezi je održavanje računa od 250  do 500 dinara, plus provizija po platnom nalogu.
Što se tiče ProCredit banke glasine da ukidaju rad sa stanovništvom su potvrdjene samom činjenicom da gase brojne usluge, a orijentišu se ka biznisu i poslovnim korisnicima - ne čudi da su mesečnu cenu održavanja računa povisili na rekordnih 1.400 dinara.

 

No comments:

Post a Comment

loading...