// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: DVE GODINE POSLE SMRTI PRINC I DALJE UZNEMIRAVA DUHOVE

4/26/2018

DVE GODINE POSLE SMRTI PRINC I DALJE UZNEMIRAVA DUHOVE

Dve godine posle smrti američke muzičke zvezde Princa ( 07. jun 1958 - 21.april 2016) od predoziranja, kako je zaključila istraga, njegovi naslednici tuže bolnicu u Ilinoisu i apoteku ''Volgrins'' za propuste u lečenju koji su, kako tvrde, stanje njihovog slavnog rodjaka doveli do fatalnog ishoda.

Umetnik neverovatne lucidnosti i stvaralačke energije, koji je snimio 39 studijskih, četiri live albuma i šest kompilacija, 17 video albuma, 137 muzičkih videa, stotinak singlova i reklama, ostvario milionske tiraže - ostavio je za sobom neobjavljene materijale čiji se izlazak očekuje na jesen.
Industrija zabave, uz slavu i novac, nagrade i sjaj, ima i svoju mračnu stranu - sudbina velikog umetnika 20. i 21.veka ne razlikuje se mnogo od obrasca uspon - vrhunac - zaborav, kada pada presuda da je od ''prevazidjenosti'' korisniji nestanak i odlazak u legendu - setimo se skoro istovetne priče koja se i danas razmotava, a vezana je za smrt Majkla Džeksona koja još uvek izaziva i izazivaće kontroverze.
Da li se ''otpisanim'' besmrtnicima, kao što su svojevremeno bili mnogi iz sveta masovne kulture - Dženis Džoplin, Džim Morison, Džimi Hendriks, Brajan Džons, Malkolm Meklaren, Džon Lenon, Kurt Kobejn, Majkl Džekson... - pridružio pesnik, zaljubljenik u nezaboravne harmonije Purple Rain, When Doves Cry i mnogih koje će trajati, korisniji u legendi, s gorčinom i tugom možemo s ogromnom izvesnošću samo da konstatujemo - nažalost.

No comments:

Post a Comment

loading...