// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: ''BIBLIOTEKA'' ZA SVE SEZONE

4/19/2018

''BIBLIOTEKA'' ZA SVE SEZONE

Ako vas put nanese u Ugrinovačku, mirnu zemunsku ulicu koja se nalazi paralelno i izmedju Prvomajske i ulice Cara Dušana, vašoj pažnji neće promaći, tokom svih sunčanijih i toplijih dana, cvetni kutak sa baštom i stolovima, natkriljen brezama, ogradjen niskim zimzelenom, koji prosto mami da svratite, nagledate se boja i neba, okrepite toplim napitkom i rashladite sveže cedjenim sokom ili točenim pivom iz više malih domaćih pivara. U pabu zanosnog imena ''Biblioteka'' osećaćete se kao u raju i sigurno otkriti svoj kutak, u koji ćete se često vraćati.

Smešten u prizemnom prostranom objektu od svetle fasadne opeke, pab svoje ime ponosno nosi na originalno ispisanoj dasci iznad ulaza. So natural!
Već s ulaza uočava se topao enterijer sa nameštajem od punog drveta, šankovima za sedenje i stajanje, kao i neobično prostrani, nisko postavljeni prozori sa rustičnim zavesicama i cvetnicama u keramičkim saksijama.

Zidovi toplih tonova, ukrašeni policama s knjigama i starim pločama, oslikani motivima dobrodošlice, a posebno majice beba čija su rodjenja proslavljena u objektu, odišu familijarnom atmosferom.
Zimi se u ovom ušuškanom prostoru održavaju popularni turniri jamba, tablića i pikada na kojem učestvuju brojne ekipe iz kraja. Subotom su nezaboravne žive svirke.
Poseban gušt mestu daje bašta, sva u cveću, napravljena od paleta, kao i pod. Kao u prolećnoj bajci, u mekanim jastucima, senci granatih breza i okolnih četinara, u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, vreme gotovo neprimetno prolazi, a sunce u punom sjaju mnogo manje smeta.
Da, odnedavno se ovde uživa u punoj aromi uvek freške Lavaca kafe u svim varijantama. Pa, izvolite! Nećete promašiti, Ugrinovačka 162.


No comments:

Post a Comment

loading...