// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: MNOGO ZGODNO BRZO JELCE - PRŽENE ILI PEČENE PITICE

8/10/2018

MNOGO ZGODNO BRZO JELCE - PRŽENE ILI PEČENE PITICE

Na neopisivim vrućinama, ali i kad niste stigli da ga pripremite juče za danas,  niti imali ideju šta za sutrašnji ručak, vrlo, vrlo brzo možete pripremti vruć i sasvim svež obrok za najviše pola sata i kad se vratite s posla.
Ne znam kako vama, meni je uvek bitno da se ručak što redje podgreva i da je prigotovljen na licinom mestu 😃.
Potrebno vam je pakovanje svežih kora, sir po želji (volim star i punomasan), jedno - dva jajeta, začini, so, ulje. Kore možete nadevati i povrćem, rendanim krompirom - direktno na koru, spanaćem, čime god. Najlepše je nauljiti jednu koru, preko nje staviti nadev i urolati, a potom je presaviti napola u pletenicu ili potkovicu, poprskati gaziranom mineralnom vodom da malo odstoji, makar dok nadevate ostatak. Kora se može urolati i u ružicu.
Imate dve opcije: možete ih poredjati u pleh - pri čemu je jako dekorativno premazati ih umućenim žumancetom i posuti susamom, kimom ili mlevenim lanenim semenom; za promenu, ja ih pržim u ulju dok ne budu hrskave. Ovakve pitice inače kupujem u ''Idea'' pekari i uvek se divim boji i ukusu.
Zalijte jogurtom, kefirom, nekim mlečnim napitkom i prijatno!
Naravno, i uz ovakav ručak se može servirati ''modifikovana'' supa iz kesice, ako u vodu pre sipanja koncentrata dodate neki kolut šargarepe, isečenog crnog luka, paškanata, celera, krompira, pečuraka - šta vam se već zateklo (a možete uvek imati već spremno za ovakve prilike u frižideru) i na kraju, kad je sklonite sa vatre - obavezan seckani peršun, i sezonsku salatu.

P.S. Bonus: wow, koliko jednostavnih kuhinjskih trikova na jednom mestu!
                             https://www.youtube.com/watch?v=IbiXc5cUVus

No comments:

Post a Comment

loading...