// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: TONIK OD RUŽE

5/03/2018

TONIK OD RUŽE

Kao što sam i obećala, napisaću recept za pripremu domaćeg tonika od ruže. Idealan je za čišćenje i održavanje kože lica, ma kom tipu pripadala. Prirodni sastojci ruže deluju antiseptički, relaksiraju i opuštaju ćelije, neguju ih i hrane dragocenim biljnim sastojcima kraljice cveća. Jako je dobro da, ukoliko ste u mogućnosti, tonik spravite od latica divlje ruže - procvetalih žbunova sa raširenim roze laticama ima na skrovitim mestima, u šumarcima, i lako ih je obrati u svežem stanju kad su prebogati dragocenim sastojcima.
Ako se odlučite za pitomu ružu, birajte cvetove širom
otvorene ili popadale, neoštećene latice. Natiskajte ih u teglu ili bočicu i zalijte kvalitetnim jabukovim sirćetom. Neka odstoje uz povremeno mućkanje najmanje tri nedelje. Primetićete da tečnost menja boju u skladu sa bojom cvetova koje ste potopili u sirće. Procedite je i dodajte istu količinu vode, koliko je bilo sirćeta i ruže.
Tonik možete pripremiti za celu godinu, a vaše lice će vam biti zahvalno, sjajno, negovano i blistavo čisto, spremno za hranljivu podlogu, koja će joj dati vlažnost za dan.

No comments:

Post a Comment

loading...