// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: GADJA SVAKI TON

5/14/2018

GADJA SVAKI TON

Pre tri nedelje Bajaga & Instruktori postavili su promotivni spot istoimenog albuma ''U sali lom'', koji, naravno, ima više desetina hiljada pregleda na kanalima na kojima se emituje.
Čovek koji sazreva kao dobro vino oglašava se novim materijalom posle pauze od šest godina i 12 albuma.
Da vam priznam, nisam neki fan i mnogo su mi se više svidjale Žikine pesme, negde do ''Zmaja od Noćaja''(iz daleke 2001.godine), ali da neko na nastupima zvuči tako pozitivno (kao geografija), mlado i sveže posle 34 godine rada, to je za mene bilo pravo čudo, otkako ih gotovo redovno slušam i gledam na ''Barskom ljetopisu''.
Iz naslovne novog albuma Bajage & Co čujem zreli, definisani ton za koji bih uvek odvojila vreme i kintu da uživam kao u Doncaffee, onom magičnog trenutku koji oglasi ''Dobro jutro, džezveri...''.
Nije to neki novi ton, ali jeste jedna definisanost zvuka na klupsku i to dobru atmosferu, na raspoloženje svetsko koje nam donose.
Zreli, svesni muzičari, koji znaju šta hoće, unose svežinu u svakodnevnu učmalost, a pogledajte malo raspored za rasprodatu sezonu po regionu, pa će vam sve biti jasno.
Bajaga i Instruktori, sijaju punim sjajem i prave ''U sali lom'', onaj da isečete vene. Wow

No comments:

Post a Comment

loading...