// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: MASKA OD ŠARGAREPE ZA LICE IZLOŽENO SUNCU

5/03/2018

MASKA OD ŠARGAREPE ZA LICE IZLOŽENO SUNCU

Za kožu lica posebno blagotvorno dejstvo ima sveže cedjena šargarepa. Za nekoliko supenih kašika
čistog šargarepinog soka mogu vam zatrebati nekoliko korena, sve zavisi od načina na koji ćete ga iscediti. Često me mrzi da sastavljam i rastavljam specijalni sokovnik za hladno cedjenje sokova, te pribegnem rendi, na koju sitno narendam šargarepu i uporno je gnječim dok ne počne da ispušta sok. Postupak će znatno olakšati i ubrzati ako na vrh kašičice šećera dobro umešate u rendanu masu i pustite da odstoji - omekšaće i dati nam željenu količinu; zanemarljiva količina šećera neće smetati.
U malo hladne vode dobro razmutite supenu kašiku gustina, i tu količinu skuvajte da se jako zgusti. Morate je pustiti da provri na najnižoj temperaturi da ne bi zagorela ili se zgrudvala.
Kad se masa ohladi, dodajte i dobro umutite čisti sok od cedjene šargarepe.
Masku koristite barem jednom nedeljno, ostatak čuvajte u frižideru u dobro poklopljenoj staklenoj teglici.
Prirodni proizvodi se lako i brzo kvare, jer ne sadrže nikakve dodate konzervanse, pa obratite uvek pre upotrebe pažnju na njihovu svežinu.
Prirodni vitamin A iz šargarepe sa karotinom delovaće blagotvorno na vašu kožu, a u predstojećim toplim danima kada je duže izložena suncu biti i najbolja zaštita od oštećenja. Jednako je efikasna i zimi.

No comments:

Post a Comment

loading...