// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: KAKO NAPRAVITI KVALITETNE KONTURE NA LICU KOJE GARANTOVANO TRAJU DO 20 h

5/01/2018

KAKO NAPRAVITI KVALITETNE KONTURE NA LICU KOJE GARANTOVANO TRAJU DO 20 h


Za masnu kožu su sledeći saveti: prajmer nije toliko bitan niti je intezivan ako se sama koža dobro ne pripremi pre samog nanošenja istog. Operite lice običnom vodom i sapunom, zatim možete koristiti moisturizing creme koju možete naneti prstima ili beauty blenderom. Moja preporuka je da koristite prste za kremu jer beauty blender upija dosta proizvoda, a samo nanošenje kreme u suštini nije bitno. Bitno je samo da pokrijemo površinu na koju nakon toga stavljamo tečni puder. Potrebno je sačekati nekih 15 min da koža upije kremu.

Za to vreme ja uglavnom popunim obrve, oko njih stavim korektor i zatim stavim maskaru. Za to vreme je krema već upijena. Sada dolazimo do dela kada stavljamo puder na kožu. Za ovo, već preporučujem beauty blender koji utapkava puder u kožu. Šta bih ja lično preporučila jeste originalni beauty blender koji, negde okvirno košta 2000-2500 rsd u Sephori i ima ih u raznim bojama, a za ove stvari preporučujem roze. Neka jeftinija varijanta stvarčice koja takodje radi istu stvar, i takodje je mekan kao i originalni beauty blender jeste Real techniques sundjer (cena mu je 1150 rsd i ima ga u dm i lily drogerijama). Jedina razlika izmedju ova dva proizvoda je u obliku. Beauty blender je zbog samog oblika “suze” upotrebljiviji, dok je real techniques čudotvorni sundjer u obliku suze sa jednom ravnom podlogom. Sve u svemu, ova dva blendera rade isti posao pa oblik nije presudan.
Puder koji preporučujem za masnu kožu, koji će stvarno do, 20h trajati na vašem licu, iako ga sajt reklamira kao postojanog 24 h jeste Lancome 24h teint idol ultra. Ono što iskreno mogu da kažem jeste da ovaj puder ne traje 24h, već do nekih 20h. A i, što kažu “Ko će da drži puder na licu toliko dugo”. Ovaj puder je dosta prirodan, sa prirodnim mat finishom, a konture FENOMENALNO ležu na njega. Njegova cena je 5800 rsd u Sephori. Jeftinija varijanta je Maybeline Fit me foundation, ali je uvek teže naći odgovarajuću nijansu kad su u pitanju puderi na drugstore varijanti.

Nanosimo ga beauty blenderom, stavimo jednu pumpicu na obraz zatim utapkavaljem, NE SLIDE-ovanjem nanosimo. U proseku, meni treba 2,5 pumpice. Ostavljamo par minuta da se osuši pa ga setujemo običnem baby powderom sa nekom fluffy četkom, takodje utapkavanjem, jer razmazivanjem skidamo tečni puder ispod . Zašto setujemo lice? Ukoliko imamo kremaste konture, preskočite ovaj korak sa setovanjem, ali u principu su kremaste konture jako problematične postojanosti kojima nikakav efekat nećete postići a da izgleda tako dobro kao sa praškastom konturom. Lako ih je razmazati, teško ih je blendati i ostalo, zato uvek gledamo konture koje su na baked bazi. Kvalitetne su Nyx palete za konturisanje. Jako dobra četkica je Wycon-ova koja je oko 1600 rsd, zaista kvalitetna. Konture se rade tako što najtamnije nijanse stavljamo ispod jagodica kako bi ostavile efekat “podizanja” istih, a najsvetlije stavljamo ispod očiju, izvlačimo liniju nosa, bradu i samu sredinu čela. Svetlo braon stavljamo na čelo, ali samo ako imate visoko čelo, kako bi ga malo smanjili i stavljamo ga pri korenu kose, ne ispod jer se onda konture jako vide. Bronzer je sledeći i njega nanosimo takodje ispod samih jagodica (takodje Nyxov bronzer koji je jako dobar), rumenilo, opet Nyxovo, a dobri su i Makeup Revolution. Bronzer nanosimo istom Wycon četkicom za konturisanje, a rumenilo malo iznad bronzera pljosnato-okruglom četkom. Verovatno mislite da rumenilo nema nikakvu svrhu u svemu ovome, ali je u suštini ono jako bitno. Bez njega izgledamo hladno i imamo previše bronzy look koji ne izgleda zdravo, a znamo da je bitno da koža izgleda zdravo.
Zatim, verovatno najbitniji deo - highlighter. Ako imate priliku da kupite Amrezy Anastasia Beverly Hills highlighter, obećavam da se nećete pokajati. Njegova cena je oko 25 $. Ako niste u mogućnosti da njega uzmete, s obzirom da ga nema na našem tržištu, izaberite jedan od ova dva fenomenalna highlightera - Makeup Revolution strobe highlighter u okruglom pakovanju čija je cena 600-700 rsd, a još jedna zvezda kad su highlighteri u pitanju jeste Wet n wild megaglo highlighter koji se u dm drogerijama može naći na akciji za 450 rsd, dok je inače do 600 rsd. Highlighter stavljamo na vrhove jagodica, opet kako bismo ih podigli, stavljamo na liniju nosa i na vrh usana. Najbitnije je na vrhove jagodica da ga nanesemo, dok je linija nosa i vrh usana po želji, kao i sve ostalo, naravno, ali ova dva nanošenja možete preskočiti ako želite.Pošto je za suvu kožu ista tehnika, navešću samo proizvode koje su dobri za suvu kožu. Priprema je ista, :pranje lica i stavljanje kreme na lice, prajmer je dobar za ovaj tip Mac-ov prep prime+Fix, kao i za masnu kožu jer se prska na kožu, a njegova cena je u proseku malu skuplja=2600-3000 rsd, dok je jeftinija varijanta infallible od L’oreala. Puder za suvu kožu preporučujem: L’oreal infallible čija je cena do 1400-1500 u Lily drogerijama. Ima ga u staklenoj bočici kao i u tubici i razlika je samo u količini proizvoda koji dobijate. High end varijanta koju preporučujem je Too faced Born This Way foundation koji može da se nadje u Sephori i košta 5200 rsd. Jako se lepo blenda i ima gustu i pigmentovanu teksturu. Moć prekrivanja mu je medium-full. Od baby powdera su svi proizvodi jednako dobri i na suvoj koži jer ti proizvodi ne idu direktno na kožu već na dobro setovan tečni puderZnam da ima mnogo devojaka koji ne žele da daju dosta para za high end varijante, pa sam s toga izdvojila i neke jeftinije verzije sa takodje dobrim kvalitetom kako bih ostavila svoje čitaoce zadovoljnima rezultatima. Nadam se da sam sve lepo objasnila u tekstu i da neće biti stvari koje su nedovoljno jasne, a ako jesu, slobodno pitajte, odgovoriću detaljnije. Bitan je trud, kao i vežba i dobro poznavanje muskulature lica. Nadam se da sam bila od pomoći,

vaša Andjelija T.

No comments:

Post a Comment

loading...