// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: SKRIVENI FRUŠKOGORSKI BISER - MEDJEŠ

5/03/2018

SKRIVENI FRUŠKOGORSKI BISER - MEDJEŠ



Na svega 45 minuta vožnje od Beograda, nadomak sela Šatrinci, skriveno od pogleda sveta leži ušuškano jedno od četiri fruškogorska jezera - Medješ.
Iz Beograda je najlakše doći novosadskim autoputem. Posle isključenja za Maradik, prati se put kroz Krušedol i prolazi pored istoimenog manastira, te se nastavlja ka Irigu.
Osim izuzetnih prirodnih lepota, bogate vegetacije i rastinja, jezero je stanište i raznih ptica i jedne od najlepših kolonija labudova. O vanvremenskoj idili ovog prirodnog rezervata najbolje svedoči podatak da su izvesne epizode serijala Nemanjići - Radjanje kraljevine snimljeni upravo na ovoj lokaciji.
Na jezeru postoji uredjeno kupalište, sa malom šljunkovitom plažom, do koje je se dolazi stepenicama. Na livadi iznad plaže je restoran sa raznovrsnom ponudom ribe i jela od mesa, sa udobnim mobilijarom, gde je moguće provesti prijatan dan sa porodicom i prijateljima. U okviru restorana i plaže je i teren za odbojku, stoni tenis, a tu su i tuševi. Naravno, temperatura vode u jezeru dozvoljava kupanje tokom cele sezone, a ne manjka ni ljubitelja pecanja.
Imajući u vidu blizinu gradu i besprekornu izovanost od svakodnevne rutine, sa svim svojim pratećim sadržajima, jezero Medješ je pravi izbor za letnje dane koji nam predstoje.

Vidi https://always1trendy.blogspot.com/2018/04/city-break-beg-iz-grada.html
 
                                    Tekst i fotografije: Ana Ratković

No comments:

Post a Comment

loading...