Kad sam već trajno digla ruke od nade da ću ikada uspeti da napravim dobre domaće rezance, uzdah i pogled u savršene koje baka Jela prodaje kod mene u kraju ispred ''Shop and go" odobrovoljio je iskusnu majstoricu da mi oda tajnu i sa mnom podeli svoj tako očigledno uspešan recept.
Delim ga sa vama.
Na kilogram prosejanog brašna dodaju se deset dobro umućenih jaja i so.
Masa se polako umesi u glatko testo, koje treba premesiti i odmarati više puta.
Razvuče se i iseče u trake koje se iseku željene širine - te mogu biti rezanci ili fida za supu. Naravno, kad se prosuše.
Mogu se provući i kroz mašinu, kako podseite razmake mogu biti špagete ili tanki za supe.
Prosto, efikasno, jednostavnije ne može biti.
Delim ga sa vama.
Na kilogram prosejanog brašna dodaju se deset dobro umućenih jaja i so.
Masa se polako umesi u glatko testo, koje treba premesiti i odmarati više puta.
Razvuče se i iseče u trake koje se iseku željene širine - te mogu biti rezanci ili fida za supu. Naravno, kad se prosuše.
Mogu se provući i kroz mašinu, kako podseite razmake mogu biti špagete ili tanki za supe.
Prosto, efikasno, jednostavnije ne može biti.
No comments:
Post a Comment