// always1trendy.blogspot.com ALWAYS TRENDY: NISAM TU

7/25/2018

NISAM TU

Jeste li čuli za spasonosnu tehniku ''nisam tu''?
Neko vas smara, ponavlja se, ne prija vam,a kurtoazno morate da ga istrpite, podnesite to, tako što ćete se istrenirati da se isključite, jer vi već znate šta ima da vam poruči.
Preskočite uvod, uhvatite samo važno. Pretvorite poruku, ukoliko je ima, ili nalog svog šefa u skraćenicu da treba da ''povedete računa o tome i tome'', ''uradite to i to'', odradite, ubuduće krenite u susret svom zadatku, ne dozvolivši da vam se pretvara u noćnu moru, odradite svoj posao i okrenite se čitanju omiljene literature, plandovanju, razgledanju, svemu drugom u nastavku radnog dana.
Ja to primenjujem i u svakodnevnom životu, u opštenju s bližnjima i manje bližnjima, i to vrlo efikasno i zdravo. Ne dozvoljavam smaranje u ovom jedinom životu, u kojem postoji toliko lepših stvari da prodje vreme (ako već treba da prodje).
I nikako se ne uključujte u povremene brifinge, to je dangubni kovitlac gluposti, od recepata inovativnih i racionalnih domaćica do pohvala frizeru ili iskustava sa šefovima - ta, valjda, vam ih je dovoljno u ulozi koju imaju da biste na priču o njima trošili svoje vreme i strpljenje.
Drugim rečima, gde vam ne prija, a morate da ste, što češće se isključujte i hvatajte samo bitno. ''Nisam tu''.

No comments:

Post a Comment

loading...